Naiskuoromusiikin juhlaa KYN 35 -juhlakonsertissa ti 15.3.2016

Tiedote
Julkaistu: 20.2.2016


Naiskuoro KYN avaa 35-vuotisjuhlavuotensa KYN 35 –juhlakonsertilla ti 15.3.2016 klo 19 Savoy-teatterissa (Kasarmikatu 46-48, Helsinki). Konsertissa KYN esittää omaleimaista ohjelmistoaan: kansanlauluja, jazzia ja etnistä jazzia. Etnisessä jazzissa kansanlaulun melodiset ainekset yhdistyvät jazzrytmiikkaan ja -harmoniaan.

Illan aikana kuullaan musiikkia muun muassa Jukka Linkolalta ja Anna-Mari Kähärältä. KYN:n kanssa esiintyvät huippumuusikot Johanna Juhola(harmonikka), Kirmo Lintinen (piano) ja Panu Savolainen (vibrafoni). Kuoroa johtaa musiikkineuvos Kaija Viitasalo.

KYN on toiminut pioneerina kuoron ja jazzyhtyeen sekä kuoron ja erilaisten instrumenttien yhdistämisessä. Yhtye ei säestä kuoroa, vaan kuoro on yksi yhtyeen jäsen. Vastaavasti instrumentit liittyvät kuoroon yhdeksi sen ääneksi. KYN onkin tehnyt tiivistä yhteistyötä Suomen eturivin muusikoiden kanssa. Tämän yhteistyön tuloksia kuullaan, kun lavalle kuoron kanssa nousevat mm. Johanna Försti (laulu), Mikko Hassinen (lyömäsoittimet), Mirja Mäkelä (laulu), Annaliisa Pillak (mezzosopraano) ja Jukka Perko(saksofoni).

”Konsertti vie yleisön matkalle juurillemme, suomalaiseen mielenmaisemaan. Samalla läsnä on myös jazz- ja rytmimusiikin syke”, KYN:n taiteellinen johtaja Kaija Viitasalo kertoo. ”Ilta tulee olemaan ilotulitus, jossa näkyy koko KYN:n ohjelmistollinen kirjo. Konsertti vie tunteesta ja tunnelmasta toiseen”, Viitasalo lupaa.

KYN on Suomen naiskuorokärkeen kuuluva kunnianhimoinen ja taitava kuoromusiikin uudistaja. Kuoro tunnetaan ilmaisurikkaudestaan, lauluyhtyemäisestä soundistaan ja tilausteoksin luomastaan etnisen jazzin ohjelmistosta.

KYN konsertoi aktiivisesti ja on kysytty esiintyjä koti- ja ulkomaisilla kuorofestivaaleilla. Viime vuosina se on konsertoinut kutsuttuna esimerkiksi Ranskassa ja Taiwanissa. Kuoro on menestynyt myös lukuisissa kansainvälisissä kilpailuissa ja katselmuksissa. Viimeksi vuonna 2014 KYN sai kultamitalin Latviassa järjestettyjen World Choir Games -kuorokilpailujen eli kuorojen maailmanmestaruuskilpailujen Champions Competition -luokan naiskuorosarjassa.

Lisätietoja:

KYN:n tuottaja Susanna Kantelinen, p. 050 412 5282, tuottaja@kyn.fi
Taiteellinen johtaja Kaija Viitasalo, p. 040 523 1626, kaija.viitasalo@kyn.fi

www.kyn.fiwww.fb.com/KYNchoir