Naiskuoro KYN tavoittelee mestaruutta kansainvälisissä Grand Prix of Nations -kuorokilpailuissa Berliinissä 1.-5.2.2017

Tiedote
Julkaistu 24.1.2017

Naiskuoro KYN tavoittelee mestaruutta kansainvälisissä Grand Prix of Nations -kuorokilpailuissa Berliinissä 1.-5.2.2017

Suomalaisten kuorojen eturiviin kuuluva Naiskuoro KYN lähtee ensi viikolla Berliiniin Saksaan Grand Prix of Nations -kuorokilpailuun. Kilpailuun osallistuu 30 kuoroa 15 eri maasta. Kuorot ottavat mittaa toisistaan kahdessa luokassa: kaikille avoimessa Open Competition -kilpailussa sekä aiempaa meritoitumista edellyttävässä Grand Prix -kilpailussa. Molemmissa kilpailuissa kisataa seitsemässä eri sarjassa. KYN kilpailee Grand Prix -luokassa Folklore- ja Mixed, Female and Male Choirs -sarjoissa. Molemmat sarjat kisataan Berliinin filharmonian kamarimusiikkisalissa.

KYN:n kilpailuohjelmisto* koostuu pääosin suomalaisesta naiskuoromusiikista. Säveltäjäniminä kuullaan muun muassa Anders Edenrothia, Anna-Mari Kähärää ja Jukka Linkolaa. Yli puolet kappaleista on KYN:n tilausteoksia. “Edessä on innostava ja musiikillisesti mielenkiintoinen matka”, kuvailee kuoron taiteellinen johtaja musiikkineuvos Kaija Viitasalo. “Tällaiset kilpailut ovat loistava tilaisuus päästä esittelemään ainutlaatuista ohjelmistoamme kansainväliselle yleisölle ja viemään  suomalaista musiikkia maailmalle“, Viitasalo jatkaa.

Lisäksi KYN konsertoi yhtenä kutsutuista esiintyjistä kilpailujen yhteydessä järjestettävässä gaalakonsertissa. Berliiniissä KYN:n kanssa esiintyvät harmonikkataiteilija Johanna Juhola ja pianisti Kirmo Lintinen.

KYN tekee musiikkia suurella intohimolla ja ammattitaidolla. Kuoro tunnetaan ilmaisurikkaudestaan, omaleimaisesta soundistaan ja ainutlaatuisesta etnisen jazzin ohjelmistostaan. KYN konsertoi aktiivisesti, usein suomalaisten huippumuusikoiden kanssa. KYN on kysytty esiintyjä myös kansainvälisillä kuorofestivaaleilla. Viime vuosina se on konsertoinut kutsuttuna muun muassa Ranskassa ja Taiwanissa. Kuoro on menestynyt myös lukuisissa kansainvälisissä kilpailuissa ja katselmuksissa. Viimeksi vuonna 2014 KYN sai kultamitalin Latviassa järjestetyissä kuoromusiikin olympialaisiksi kutsutuissa World Choir Games –kilpailuissa.

”Grand Prix of Nations” on INTERKULTURin toista kertaa järjestämä kansainvälinen kuorokilpailu ja -tapahtuma. KYN kilpailee Folklore-sarjassa keskiviikkona 2.2. ja Mixed, Female and Male Choirs -sarjassa torstaina 3.2. Gaalakonsertti järjestetään torstaina 3.2. klo 19.00. Tulokset julkistetaan lauantaina 4.2. klo 14 alkavassa seremoniassa.

Lisätietoja

KYN:n tuottaja Susanna Kantelinen, p. 050 4125282, tuottaja@kyn.fi

www.kyn.fi / www.fb.com/KYNchoir

www.interkultur.com

*Kisaohjelmisto:

Kilpailusarja: Female and Male Choirs

And I Saw
säv. Timothy C. Takach
san. Josephine Preston Peabody

Ave Maria
säv. & san. David MacIntyre

It Becomes Her*
säv. & san. Anders Edenroth

Where Shall I Find a White Rose**
säv. Anna-Mari Kähärä
san. Christina Georgina Rossetti
ork. Säde Bartling

By the Light of the Moon*
säv. Anna-Mari Kähärä
san. Robert Louis Stevenson
ork. Säde Bartling

Kilpailusarja: Folklore

Kalastusloitsu (sarjasta Loitsut)*
säv. Jukka Linkola
san. kansanloitsuista vapaasti muokannut Jukka Linkola

Joikhu
säv. Anna-Mari Kähärä

Kaipaava
säv. trad.
sov. Essi Wuorela & Jussi Chydenius

Sarjasta Outo kantele *
säv. Jukka Linkola
san. Kantelettaren pohjalta muokannut ja koostanut Jukka Linkola
Outo kantele
Ei pahat hyvästä tiiä
Tanssilaulu

(*= tilaussävellys, **=tilaussovitus)