KYN esiintyy kahdesti VocalEspoo-festivaalilla kesäkuussa

Tiedote
Julkaistu 20.5.2018

KYN:llä on ilo esiintyä kaksi kertaa 3.-9.6. järjestettävällä kansainvälisellä VocalEspoo-festivaalilla, jonka taiteellisena johtajana toimii kuoronjohtaja Pasi Hyökki.

3.6.2018 klo 18 Festivaalin avajaiskonsertti
Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasali (Kulttuuriaukio 2, Espoo)

KYN on mukana toteuttamassa VocalEspoo-festivaalin ja Espoon Musiikkifestivaalit yhdistys ry:n järjestämää kansainvälistä kuorosävellyskilpailua yhteistyössä Tapiolan kuoron, Spira Ensemblen, EMO Ensemblen ja Ylioppilaskunnan Laulajien kanssa. KYN:n taiteellinen johtaja Kaija Viitasalo toimii kilpailun tuomarina yhdessä kuoronjohtaja Pasi Hyökin, kuoronjohtajan Kari Turusen ja säveltäjä Cecilia Damströmin kanssa. KYN kantaesittää naiskuorosarjan palkittavat teokset festivaalin avajaiskonsertissa 3.6.2018 Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa. Teokset ja säveltäjät nimimerkkien takana pidetään salaisuuksina avajaiskonserttiin asti. Sen verran voimme kuitenkin paljastaa, että KYN tulee tekemään uuden aluevaltauksen.

Liput 20/16,49/15 € kuorolaisilta ja lippu.fi:stä.

6.6.2018 kl0 19 Juurilla – KYN & Juurakko
Espoon kulttuurikeskuksen Louhisali (Kulttuuriaukio 2, Espoo)

KYN ja Juurakko ovat tässä konsertissa juurilla ja mullassa kyynärpäitä myöten.

KYN vie juurille maaliskuussa julkaisemansa Outo kantele -levyn (Alba Records) ohjelmistolla. Konsertissa kuullaan kahta Jukka Linkolan KYN:lle säveltämää sarjaa: Loitsut ja Outo kantele. Molemmat sarjat katsovat menneen kautta tulevaan, kun vanhat tekstit puetaan uuteen raikkaaseen sävelkieleen. Lake Michiganin seudun intiaaniheimojen laulujen ja loitsujen sekä vanhoja suomalaisten loitsujen yhteneväisyyksistä inspiraationsa saanut Loitsut muuttuu Janne Marja-ahon ohjauksessa ja VJ Hellstonen livevisuaaleilla musiikin, liikkeen ja kuvan yhdistäväksi näyttämöteokseksi. Outo kantele -sarja taas tuo kalevalaiseen maailmaan annoksen rohkeata kabareehenkeä, voimakasta, jopa hieman teatterityyppistä ilmaisua sekä ripauksen jazzillista svengiä. Teosta kuoron rinnalla tähdittävät harmonikkataiteilija Johanna Juhola ja pianisti Kirmo Lintinen. Kuoroa johtaa musiikkineuvos Kaija Viitasalo.

Juurimusiikkia ja väkevää tarinankerrontaa yhdistelevä Juurakko risteyttää suomenkielisen blueslaulannan ja perinteisen kotimaisen soittimiston railakkaalla skiffle-asenteella. Rouhea Juurakko-blues vie ajoittain syvälle rämeelle ja toisinaan tanssittaa kepeästi laivan kannella. Yhtye ylittää musiikin tyylirajat riemukkaasti eikä kaihda eriskummallisiakaan tarinoita.

Liput 25/20/15 € lippu.fi:stä

Lue lisää festivaalin ohjelmasta.

https://kyn.fi
http://facebook.com/KYNchoir
http://youtube.com/KYN1981
http://instagram.com/kynchoir
http://open.spotify.com/artist/5tzXijlZM56Ng1MDE72DbQ?si=jjzMYgmgQ4a-5t3GgDB-ig