Laulan! KYN:n 40-vuotisjuhlakonsertti

Lauantaina 8.10.2022 klo 19 Musiikkitalossa juhlitaan 40-vuotiasta Naiskuoro KYN:iä. KYN on rikkonut musiikillisia raja-aitoja ja rikastuttanut naiskuoro-ohjelmistoa tilaamalla säännöllisesti uusia teoksia ja uudistanut naiskuoroa instrumenttina.

Juhlakonsertissaan KYN vie kuulijat vahvojen sävellyskokonaisuuksien äärelle. Jukka Linkolan riemastuttavassa teoksessa Outo kantele yhdistyvät etnisen musiikin ja jazzin sävyt. Johanna Juholan Keinuva tyttö-sarjassa kuoro soi yhdessä harmonikan kanssa. Mikko Hassisen intensiivisessä musiikissa kuoro sulautuu osaksi jazztrioa. Anna-Mari Kähärän sävellyksissä KYN kertoo vahvaa tarinaa. Jukka Linkolan Loitsut lumoavat yhdistämällä laulun ja liikkeen.

Juhlakonsertissa kuullaan myös kantaesitys, kun KYN esittää Anders Edenrothin kolmiosaisen tilausteoksen.

KYN:llä on ollut kunnia tehdä yhteistyötä Suomen eturivin muusikoiden kanssa. Juhlakonsertissa lavalle kuoron kanssa nousevat pianisti Kirmo Lintinen, harmonikkataiteilija Johanna Juhola, vibrafonisti Panu Savolainen, saksofonisti Manuel Dunkel, basisti Ville Herrala, rumpali Mikko Hassinen sekä ystäväkuoro Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajat.

Lisätietoa konsertista ja lipuista Musiikkitalon sivuilta.

Tervetuloa mukaan juhlaan!

Tapahtuma Facebookissa

Herkuttele suomalaisittain Finnjävelin etkoilla!

Tule nauttimaan Musiikkitalon konserttietkoista Finnjäveliin, Taidehallille, vain kivenheiton päähän Musiikkitalosta. Illan konserttilippua näyttämällä pääset nauttimaan kolmen ruokalajin menun etuhintaan vain 42 euroa!

Finnjävelistä on lyhyt kävelymatka Musiikkitaloon, jossa voit nauttia vaikkapa vielä pienen jälkiruuan ennen konsertin alkua.

Finnjävelin kattaus tuo tarjolle suomalaisen sielunmaiseman koko kirjossaan, ja on kunnianosoitus suomalaisen ruoan todellisille taitureille. Heille, jotka Pohjanmaalla, Lapissa ja muualla Suomessa pitävät yllä ja jalostavat ylpeää suomalaista ruokaperinnettä.

Etkot pähkinänkuoressa:

  • Kolmen ruokalajin konsertti-illallinen (alku- ja pääruoka sekä juustot) Finnjävel Salissa erikoishintaan 42 € / hlö (norm. 51,50 €).
  •  Tarjous on voimassa vain alla lueteltujen konserttien yhteydessä samana päivänä ennen konserttia (viimeistään klo 16.30 alkaen).
  •  Edun saa esittämällä saman illan konserttilipun.
  •  Tarjousta ei voi yhdistää muihin tarjouksiin tai etuihin.
  •  Tarjous ei ole voimassa erikoispäivinä tai koske muita erikoismenuita.
  •  Huom! Edun käyttäminen edellyttää etukäteen tehtyä pöytävarausta Finnjävel Salissa.
  • Tee pöytävaraus osoitteessa https://finnjavel.fi/sali/varaus/ tai soittamalla myyntipalveluun 0300 472 337 (0,34 €/min+pvm/mpm). 

Finnjävelin etkot järjestetään seuraavina konsertti-iltoina:

La 17.9. Vantaan Viihdeorkesteri: Pekka Pohjola Sinfonisesti

La 1.10. Vantaan Viihdeorkesteri: Score Orchestral Game Music

La 8.10. KYN-naiskuoron 40V-juhlakonsertti

La 29.10. Vantaan Viihdeorkesteri: The HORROR

La 10.12. Semmarit: Ilakoivat silakat

Juhlakonsertin yhteistyökumppanit

Damkören KYNs 40-årsjubileumskonsert

Lördagen den 8 oktober 2022 klockan 19.00 firas Damkören KYNs 40-årsjubileum i Musikhuset i form av en galakonsert. KYN har brutit musikaliska gränser och berikat kvinnokörsrepertoaren genom att regelbundet beställa nya verk och förnya kvinnokören som ett instrument.

I sin galakonsert för KYN sina lyssnare till banbrytande kompositioner. Jukka Linkolas uppiggande verk ‘Outo kantele’ kombinerar nyanser från etnisk musik och jazz. I Johanna Juholas serie ‘Keinuva tyttö’ sjunger kören tillsammans med ett dragspel. I Mikko Hassinens intensiva musik blandas kören in som en del av en jazztrio. Genom Anna-Mari Kähäräs kompositioner berättar KYN starka historier. Jukka Linkolas ‘Loitsut’ förtjusar publiken genom en kombination av sång och rörelse.

Anders Edenroths tredelade beställningsverk har också premiär under kvällen.

KYN har haft äran att samarbeta med Finlands ledande musiker. Pianisten Kirmo Lintinen, dragspelaren Johanna Juhola, vibrafonisten Panu Savolainen, saxofonisten Manuel Dunkel, bassisten Ville Herrala, trummisen Mikko Hassinen samt vänkören Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajat kommer att ta scenen tillsammans med KYN.

Mer information om konserten och biljetter på Musikhusets hemsida.

Välkommen till festen!

Female Choir KYN – 40th Anniversary Concert

Female choir KYN will celebrate its 40th anniversary in the main concert hall of Helsinki Music Centre on Saturday, October 8th 2022 at 7 p.m. KYN has broken musical boundaries and enriched the female choir repertoire by commissioning new compositions regularly and renewed the female choir as an instrument.

In this gala concert, KYN invites the audience to enjoy powerful compositions and series. The joyful ‘Outo Kantele – Strange Kantele’ series by Jukka Linkola unites the sounds of ethnic music and jazz. In the ‘Keinuva tyttö’ series by Johanna Juhola the female voices are complimented by the accordion. The intensive music by Mikko Hassinen merges the choir with a jazz trio. With Anna-Mari Kähärä’s expressive compositions KYN engages in compelling storytelling. Jukka Linkola’s ‘Loitsut’ (in English ‘Incantations’) series enchants by the union of singing and movement.

The gala concert will also feature the premiere performance of a three-part commissioned work composed by Anders Edenroth.

For years, KYN has had the honor of collaborating with Finnish front line artists. In the gala concert KYN will be joined on stage by pianist Kirmo Lintinen, accordionist Johanna Juhola, vibraphonist Panu Savolainen, saxophonist Manuel Dunkel, basist Ville Herrala, percussionist Mikko Hassinen, and KYN’s twin choir Helsinki Academic Male Choir KYL (Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajat).

More information about the concert and tickets from the Helsinki Music Centre’s website.

Join us in celebrating the 40th anniversary of KYN!