Kaija Viitasalolle myönnetty Klemetti-palkinto Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlilla Jyväskylässä 11.6.2022

KYN:n taiteelliselle johtajalle Kaija Viitasalolle on myönnetty Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlilla Klemetti-palkinto tunnustuksena siitä mittavasta työstä, jota Viitasalo on tehnyt musiikin harrastustoiminnan, kuorotaiteen sekä Sulasolin hyväksi.

Palkinto jaetaan tunnustuksena Sulasol- ja musiikkitoiminnassa ansioituneelle ja menestyneelle henkilölle, ja sen myöntää Sulasol ry:n liittohallitus.

Palkinnonjakoseremoniassa Viitasaloa kuvailtiin näillä sanoin:
”Viitasalo tunnetaankin näkemyksellisenä naiskuoromusiikin uudistajana ja kehittäjänä, sekä monipuolisena musiikkipedagogina. Työnsä kautta Viitasalo on rikastuttanut suomalaista naiskuoro-ohjelmistoa ja uudistanut naiskuoroa instrumenttina. Hän on tuonut tilausteoksin kotimaiseen naiskuoro-ohjelmistoon muun muassa uutta suomalaista jazzia ja etnistä jazzia.”.