Naiskuoro KYN esittää Jukka Linkolan säveltämän näyttämöteoksen

Tiedote
Julkaistu 17.10.2017

Naiskuoro KYN esittää Jukka Linkolan säveltämän näyttämöteoksen

Janne Marja-ahon ohjaama ja vibrafonisti Panu Savolaisen tähdittämä kokonaisuus kuullaan Suvilahden Kattilahallissa la 21.10.2017 klo 15 ja 19.

Keväällä maailman kuudenneksi parhaaksi naiskuoroksi rankattu ja vuoden kuoroksi valittu musiikkineuvos Kaija Viitasalon johtama naiskuoro KYN vie kuulijansa uuden äärelle. Jukka Linkolan KYN:lle säveltämä Loitsut-sarja muuttuu Janne Marja-ahon ohjauksessa näyttämöteokseksi, joka yhdistää musiikin, liikkeen, valon ja kuvan. Teosta värittää Panu Savolaisen vibrafoni. Loitsujen rikas maailma syntyy Suvilahden Kattilahallin karuun tilaan Mika Venhovaaran valoilla ja VJ Hellstonen livevisuaaleilla.

“Vieraillessani Michiganissa Lake Superiorin rannoilla luin seudulla asuneiden intiaaniheimojen lauluja ja loitsuja. Mieleeni piirtyi mielikuvia, joissa rakkaus luontoon ja hersyvään huumoriin ilmenivät tavalla, joka itsessään tuntui laululliselta. Toisaalta vanhoja suomalaisia loitsuja tutkiessani löysin teksteistä samoja piirteitä ja vaikuttavan, ikiaikaisen oman kielemme”, Linkola kertoo teoksen synnystä. Musiikissa on iloa, leikillistä ja elämänmakuista ilmaisua sekä yksinkertaista, korutonta kauneutta. Loitsut on ylistys luonnolle ja ihmiselle, kaikille arjen ihmeille, sattumuksille, työlle ja tietenkin rakkaudelle.

Kuoro liikkuu koko teoksen ajan 1000-neliöisessä Kattilahallissa. Silti kyse on ennen kaikkea kuoron sisäisestä matkasta, joka yleisö kutsutaan jakamaan. “Olen pohtinut, voiko kuoroteos olla sisäänpäin kääntynyt, sisäiseen tilaan ja yhteisöönsä keskittynyt pikemminkin kuin koko ajan yleisölle auki oleva, esittävä”, ohjaaja Janne Marja-aho teoksen työstämisen lähtökohdista.

KYN on kansainväliseen kuorokärkeen kuuluva kunnianhimoinen kuoromusiikin uudistaja. Se on saanut kiitosta ilmaisurikkaudestaan, lauluyhtyemäisestä soinnistaan ja omaleimaisesta ohjelmistostaan. KYN on kysytty esiintyjä koti- ja ulkomaisilla kuorofestivaaleilla. Viime vuosina se on konsertoinut esimerkiksi Latviassa, Ranskassa ja Taiwanissa. Kuoro on menestynyt myös lukuisissa kansainvälisissä kilpailuissa ja katselmuksissa. Viimeksi helmikuussa 2017 KYN voitti Saksassa järjestetyissä Grand Prix of Nations -kilpailuissa Mixed, Female ja Male Choirs -sarjan ja tuli toiseksi sekä sai erikoispalkinnon erinomaisesta lavaesiintymisestä Folklore-sarjassa.

LOITSUT

“Ne voimaannuttavat, ne kertovat, ne rakentavat”

KAKSI ESITYSTÄ

la 21.10.2017
Suvilahden Kattilahalli (Sörnäisten rantatie 22,
klo 15.00, ovet klo 13.45
klo 19.00, ovet klo 17.30

HUOM! Tekijät kertovat teoksen taustoista -keskustelutilaisuudet 45 minuuttia ennen esityksiä

Esityksen kesto noin 1 h
Ikäraja: S

Liput: alk. 27,50 € Tiketistä

Promovideo: https://www.facebook.com/KYNchoir/videos/
Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/850817798415216/
Lehdistökuvat: goo.gl/7QWvo1

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: tuottaja Susanna Kantelinen, tuottaja@kyn.fi, 050 412 5282

Kotisivut: www.kyn.fi
Facebook: www.facebook.com/KYNchoir
YouTube: www.youtube.com/KYN1981
Spotify: https://open.spotify.com/album/7ydjBhZ4e49YDb174QyC3u#upsell